Kur lindi futbolli?

Futbolli është sporti më popullor sot, me më shumë se 4 miliardë tifozë në mbarë botën. Kjo lojë ka evoluar derisa ka arritur formën e saj aktuale. Përmendja e parë e një loje të ngjashme daton në kohët e lashta dhe lojëra të ngjashme praktikoheshin nga egjiptianët ose romakët.

Forma e futbollit që njihet sot ka lindur në vitin 1848 në Kembrixh, Ishujt Britanikë. Kjo është data e njohur ndërkombëtarisht si viti kur u sanksionua loja e futbollit dhe u shpikën rregullat e para.

Klubi i parë që është anëtarësuar zyrtarisht është Sheffield Football Club, dhe kjo ndodhi më 24 tetor 1857. Një duzinë vjet më vonë, u formua shoqata e parë e futbollit – Shoqata e Futbollit. Sporti shpejt fitoi famë në Skocinë fqinje dhe në 1872 u luajt ndeshja e parë e ekipit kombëtar. Ky ishte hapi i parë në zgjerimin e futbollit në të gjithë globin, duke e bërë lojën sportin më popullor.

Baste të reja sportive
100% deri në €122
100% bonus në depozitën e parë deri në 12000 ALL!
100% bonus deri në 100 €
100% deri në €122